Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Odder Radikale

Giv nyhederne i Odder Kommune frie rammer

 

I et indlæg i avisen 4. april efterlyser Roald Kramer et svar fra mig på mine udtalelser på sidste byrådsmøde om Odder Kommunes informationspolitik.

Jeg giver Roald Kramer ret i, at mit indlæg kan opfattes som mistillid til de ansatte i kommunikationsafdelingen. Det er faktisk lige omvendt. 

 

Hensigten med mit indlæg var, at jeg ville give kommunikationsafdelingen frie rammer til at sætte tingene til debat og skabe et nyhedsflow, der interesserer borgerne. Det arbejde skal ikke styres eller begrænses af den siddende borgmester.

 

Sagen er, at borgmesteren og Venstre-gruppen er i gang med at brande Odder Kommune med positive historier, der støtter op om mål og mission for kommunen. Det er helt almindelig markedsføring. Det er sådan man gør en i en virksomhed, der vil brande sig selv.

 

Men det er ikke sådan, vi skal drive politik i en kommune, og det er ikke sådan, man skaber et levende og aktivt demokrati. En kommune er ingen virksomhed.


I en virksomhed er det i orden, at man styrer sin kommunikation og brander sig, men når man er en kommune, handler det om dialog og samspil mellem kommune og borgere. Derfor skal man ikke begrænse nyhederne, men fremme debatten og indgå i dialog med borgerne, - også om det, der er svært. Her er kritik også velkommen – den er jo den, vi skal lære af. Et nyhedsflow i en kommune skal ikke bare være positive historier - sådan er virkeligheden ikke.

Jeg vil give den socialdemokratiske kandidat Jesper Hjort ret i, at vi mangler en politiske debat. Det går ikke, at kommunikationsafdelingen får til opgave at begrænse debatten og male et skønmaleri af kommunen. Det er efter min opfattelse ikke deres opgaven.

Når jeg læser mit indlæg fra byrådsdebatten, så vil jeg medgive, at det er lidt kluntet formuleret. Der er lige nogle sætninger, der er sprunget over, og det blev for indforstået. Det kan jeg godt se, og det skal jeg meget beklage. 

 

Tak for at du sprugte mig Roal Kramer, jeg er glad for at få rettet den her misforståelse. Jeg har nemlig rigtig meget tiltro til kommunens kommunikationsafdeling og det samspil de kan skabe til den frie presse – hvis de får lov. 

 

Kresten Bjerre

Byrådsmedlem i Odder (RV)
Næstformand i udvalget for Børn, Unge og Kultur
Rosensgade 106, 8300 Odder