Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Odder Radikale

Hvorfor skal alt centraliseres?


Alt skal centraliseres og samles i store enheder. Det er en udvikling, som har været i gang i mange år og den ser ikke ud til at være aftagende. Tværtimod.
Det er Venstre, der lægger sig i spidsen for denne centralisering. Det gælder på landsplan og det gælder også i Odder Kommune.
Tag nu hele skolestrukturen, hvor borgmesteren og Venstre ivrigt er gået i spidsen for at lægge den nybyggede Skovbakkeskole og Vestermarksskolen sammen til en stor enhed. Hvad er målet? Er det for at skabe en bedre skole for vores børn? Nej, det er for at spare penge.
Det er en centralisering og en besparelse, som jeg ikke tror et øjeblik på. Erfaringen fra andre kommuner viser, at det altid ender med at man ikke har sparet noget alligevel, for det kommer til at gå op i omlægninger, administration og nye ledere.
Resultatet er, at vi nu står med en stor central enhed, hvor de to skoler har mistet deres egne ledere og muligheden for at udvikle hver deres identitet. Hvor er det ærgerligt, at den nye flotte Skovbakkeskole ikke får lov til at udvikle sin egen identitet med en selvstændig ledelse. 

Det samme gælder landsbyskolerne, hvor man har lagt alle ledelserne sammen, fyret eller omplaceret de lokale skoleledere.


Nu står vores landsbyskoler uden egen skoleleder og dermed bliver opgaven med at gøre skolen til en del af et lokalt kulturcenter langt vanskeligere.
Det er uforståeligt, at Venstre hele tiden taler om at ville gøre noget for oplandet og samtidig fjerner skolelederne fra landsbyskolerne. Det hænger ikke sammen.
Vores lokale brandstation er også ved at blive tømt for indhold og mandskab. Jeg er helt klar over, at det er en folketingsbeslutning, som vi ikke som kommune kan gøre så meget ved, men sjovt nok er det igen Venstre i spidsen for regeringen, der gennemfører centraliseringen.
Kan det gøres anderledes? Selvfølgelig kan man det, hvis der er politisk vilje til det. 

I Jammerbugt Kommune har man fredet de små folkeskoler og i stedet engageret forældrene og lokalsamfundet.

 Det er en helt anderledes måde at tackle skolestrukturen på. Her har man nemlig valgt at prioritere skolerne, - også i de små samfund. Det handler om at få lokalsamfundet og forældrene til at være med til at udvikle skolen, som er byens hjerte og puls til foreningslivet.
Det er ikke centralisering vi har brug.


Husk det, når du skal sætte dit kryds 21. september


Kresten Bjerre


Spidskandidat for de Radikale

Byrådsmedlem i Odder (RV)


Næstformand i udvalget for Børn, Unge og Kultur