Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Odder Radikale

Sammen med Socialdemokraterne og Venstre skød Radikale valgkampen i gang

Odder Radikale skød valgkampen igang sammen med Socialdemokratiet og Venstre. Odder Højskole var vært ved arrangementet, der tiltrag cirka 100 gæster. En skøn blanding af højskoleelever og borgere fra byen deltog i aftenens debat. 

Højskoleforstander Søren Winther havde forberedt en række spørgsmål til deltagerne. Det fungerede virkelig godt, for det tvang politikerne til at formulere deres visioner og holdninger i et sprog og en måde, som deltagerne kunne forholde sig til. 

Hvor hvad er det egentlig for en vision, vi har for Odder Kommune i 2030? Det tør vores radikale byrådskandidat Kresten Bjerre godt sætte ord på. Se hans forslag her: 

Indlæg v/Kresten Bjerre - vision for 2030, valgmøde Odder Højskole – 20/9 - 2017

"Der er godt nok lang tid til 2030. Der sker så meget og forandringerne ruller hele tiden ind over os, at det er virkelig svært at forudse.

 Men det er et fantastisk spørgsmål, for det tvinger os til at sætte vores politik ind en fremtidig ramme. 

Hvor skal vi hen, her i Odder? Hvordan ser det ud Odder Kommune i 2030?Jeg håber, at vi har fået valgt en retning og nogle politikere, som vil tænke visionært. Sætte baren højere og som vægter det det gode liv som deres højeste prioritet.


Lad mig give et bud: 

I 2030 er vi en stolt, dynamisk og begejstret kommune.

 Vi har slænget middelmådigheden af os. 

Derfor har vi også for længst sagt farvel til sloganet ’Det er ret OK’, som slet ikke passer til Odder 2030. 

Nu tænker vi i stedet visionært og har på hel række områder taget førertrøjen på.

 Det gælder børnene. Vi har de skarpeste, kvikkeste og sødeste børn. 

Vi satser stort på vores skoler. Det er børnene, der er råstoffet, og som vi skal bygge fremtiden på. Derfor har vi også de bedste lærere, som virkelig forstår at skabe en god skoledag til børnene med kreativitet og dannelse som fokuspunkter, men uden at glemme det faglige.


 
Vi har smidt forvaltningen ud af skolerne og vi har turdet give ansvaret ud til skolerne. Det har virket.
 
På det grønne område har vi i den grad trukket førertrøjen på, så vi er kendt over hele landet for de mange grønne initiativer og vi er nu helt CO2 neutral, som den første kommune i landet.
 
Det med det grønne blev faktisk i sin tid sat på dagsordenen af den radikale politiker Kresten Bjerre tilbage i 2017, hvor han dengang fik et tøvende byråd til at gå i gang med at blive Klimakommune Plus og opfylde alle de mange kriterier, som skulle sætte i værk.

 Vi har ikke set os tilbage siden.Demokratiet er levende. Der er politiske værksteder, hvor borgerne diskuterer og sætter retning. Borgerinddragelse er helt naturligt og anvendes overalt. Det giver glade og engagerede borgere.
 
Hvordan er alt det så lykkedes?

 Jo, det begyndte da vi som borgere i Odder Kommune turde tro på fremtiden, løftede visionerne og fik valgt politikere, som turde se væk fra en gammeldags og ordinær købmandstænkning og som turde sige, at vi kunne investere visionært i udviklingen." 
 
Kresten Bjerre, byrådsmedlem Odder Radikale 
 

Artikler fra debatten: 

Stiftstidende: Radikale vil løfte Odder ud over middelmådigheden 

Ugeavisen: Radikale vil løfte Odder ud over middelmådigheden 

Horsens Folkeblad: Tre borgmesterkandidater i den varme stol