Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Kresten Bjerre

Byrådsmedlem

Telefon22 80 12 50

Emailkresten@bjerre.dk

Odder Kommune

Byrådsmedlem i Odder Kommune
Næstformand i Børne, Unge og Kulturudvalget

Kort præsentation
Jeg har været politisk aktiv, siden jeg var helt ung. Jeg har været medlem af Sønderjyllands Amtsråd, været i den Radikale Hovedbestyrelse. Jeg er rundet af den danske højskoletradition, er vokset op i en præstegård og har i mange år været aktiv i skoleverdenen, - bl.a. som formand for en efterskole. I dag er jeg formand for Odder Højskole. Jeg har siddet i mange bestyrelser både private og offentlige og har opnået stor erfaring og kompetence i bestyrelsesarbejde. Efter mange år som direktør i medie- og softwarebranchen arbejder jeg nu som IT-rådgiver/ salgschef med rådgivning, udvikling og salg af ERP/ business-solutions baseret på open-source.

Hvorfor er jeg i politik?
For mig handler politik om at søge indflydelse og gøre en forskel, at udstikke en retning for det gode liv. Jeg arbejder for kvalitet i hverdagen. Miljø skal prioriteres meget mere målrettet og vi skal tage ansvar lokalt og have gang i en grøn omstilling. Kultur og fritid vægter jeg højt. Lad os få mere kunst. Vi skal have et levende og smukkere bymiljø til gavn for os der bor i kommunen.

MINE MÆRKESAGER

Bedre vilkår til børnene
Vi skal investere mere i vores børn, som er vores vigtigste råstof. Der skal sættes flere midler af. Vi vil hæve kvaliteten.  Vi vil fremme både elevernes dannelse, kreative udvikling og det faglige niveau. Vi vil diskutere om strategien med iPads til alle skal revurderes. God undervisning kræver gode rammer for eleverne og for lærernes arbejde. Vil genskabe tillid og opbakning til skolerne.                   

Sæt gang i en grøn og bæredygtig omstilling
Odder Kommune skal trække i den grønne førertrøje.  Den grønne omstilling skal imødegå klimaforandringer og knaphed på ressourcer. Vi vil aktivt arbejde for at gennemføre FN’s 17 verdensmål og vise, at vi lokalt vil være med til at tage et globalt ansvar. Vi skal sætte konkrete mål op og trække Odder Kommune i en mere grøn og bæredygtig udvikling.  Vi vil ikke bare lade det blive ved snakken, men sætte aktivt gang en grøn udvikling

Der skal mere gang i kulturen
Odder bruger så få penge på kultur, at vi ligger sidst af alle kommuner. Det er beskæmmende og det skal vi ændre. Vi skal give gode betingelser til en mangfoldighed af kulturaktiviteter. VitaPark er godt på vej og skal udvikles endnu mere til et kulturens væksthus. Musisk udfoldelse og talentudvikling skal have gode vilkår. Det er med til at skabe det gode liv, så vil folk søge hertil, fordi vi har så meget at byde på, - også kulturelt.

Byrådet:
Jeg er medlem af byrådet, valgt for de radikale i 2013. Jeg er næstformand i Børn, Unge og Kulturudvalget. Jeg er medlem af bestyrelsen for VitaPark, Hov skole, Musikskolen og Odder Kunstforening. Byrådet har i perioden haft nedsat en række særlige udvalg (§17-4 udvalg), - bl.a. udvalg til udvikling af Odder Midtby og jeg har været medlem af samtlige §17-4 udvalg

Pejlemærker:

  • Sund fornuft og mindre middelmådighed.
  • Mere kvalitet.
  • Løft barren og tænk mere visionært.
     

Kommunalpolitik - 25.08.2018

Odder skal være grøn med vilje

Nu genfremsætter De Radikale beslutningsforslaget om at Odder Kommune skal gå efter at opfylde alle kriterier for at blive Klimakommune Plus. Forslaget er allerede vedtaget for et år siden, men intet er sket. Det er stærkt utilfredsstillende.

De Radikale fik sidste år på byrådsmødet 9. september 2017 vedtaget at Odder Kommune målrettet skulle gå efter at opfylde samtlige kriterier for Klimakommune Plus. Kriterier, som er opstillet af Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere
Kresten Bjerre

Kommunalpolitik - 27.09.2017

Sammen med Socialdemokraterne og Venstre skød Radikale valgkampen i gang

Odder Radikale skød valgkampen igang sammen med Socialdemokratiet og Venstre. Odder Højskole var vært ved arrangementet, der tiltrag cirka 100 gæster. En skøn blanding af højskoleelever og borgere fra byen deltog i aftenens debat. 

Højskoleforstander Søren Winther havde forberedt en række spørgsmål til deltagerne. Det fungerede virkelig godt, for det tvang politikerne til at formulere deres visioner og holdninger i et sprog og en måde, som deltagerne kunne forholde sig til. 

Læs mere
Kresten Bjerre